Tarinakarusellin kattaus Satumetelisopassa

Runoratsumme nelistivät marraskuisena sunnuntaina Jyväskylän kaupunginkirjastoon, jossa juhlistettiin lapsen oikeuksien päivää Satumetelisopalla eli ilottelevalla lastentapahtumalla. Me katoimme pöytämme Runoratsu-korttien testipakalla ja digipelin raakaversiolla. Se oli ilmeisen houkutteleva kattaus.

Toisaalla soi lastenrokki ja -räppi ja kuului monenlaista touhun ääntä. Pöytämme äärellä ihmiset kuitenkin viipyivät kaikessa rauhassa. Kulttuuriluotsit innostivat porukalla toisiaan runoilemaan. Eräs suomenruotsalainen äiti kehotti meitä kääntämään Runoratsu-kortit äidinkielelleen. Tarvetta kuulemma olisi, sillä tämän kaltaista aineistoa ei nimenomaan suomenruotsiksi ole, vaikka riikinruotsiksi sanataidepelejä löytyykin.

Nuorin runoilija oli viisivuotias tyttö, joka isänsä avustuksella paneutui korttien kysymyksiin ja täydensi lopuksi runonkaavan. Tyttö iloitsi sanavarastostaan ja mielikuvituksestaan, ja isä kyseli ja kuunteli ihailtavan kärsivällisesti. Runoilu onnistuu pienenkin lapsen kanssa, ja kuinka hienoa kohtaamista ja yhdessä oloa samalla syntyy!

Minna Tarinakaruselli-työryhmästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *