Tarinakaruselli Laukaan Voimalassa

Testiajot jatkuvat Runoratsu-korteilla. Kävin pelaamassa niillä Laukaan päivätoiminnan Voimalan asiakkaiden kanssa. Meitä istui iso rinki kynät ja paperit käsissä. Kukaan vanhuksista ei tunnustanut aiemmin runoilleensa, vaikka myöhemmin osoittautui, ettei se aivan totta ollut.

Kanssamatkustajat tutuiksi -kierroksien lauseet täydentyivät sukkelasti, ja kaikkia kiinnosti kuulla, mitä tuoksuja ja vesieläimiä toiset voisivat olla. Luontoaiheinen lauseenalku ”Aamuyöllä metsä on…” oli helppo maaseudun asukkaille. Enemmän mietitytti, miltä huvipuistossa tuoksuu. Kun Elämänpyörteisiin -pakasta nousi kortti ”Tunsin itseni kauniiksi /komeaksi…”, pelaajia hymyilytti. Kursailtiin ja kirjoiteltiin muilta salassa. Kuvittelukierroksen kuva- ja lauseparit toivat mieleen laulun, tunnelmia ja makuja.

Korttien tarkoitus johdatella luovaan ilmaisuun askel askeleelta näyttää toteutuvan. Sen totesi yksi pelaajista ihan ääneen. Pelihetken synnyttämät ajatukset, muistot ja aistimukset saivat aikaan iloista porinaa. Lopuksi syvennyttiin sepittämään runoa kootusta aineistosta. Runokaavaa täytettiin yksin ja yhdessä. Tuumaavaisimpien kanssa ohjaaja lupasi jatkaa sanojen ja lauseiden sommittelua seuraavalla viikolla.

Minna Tarinakaruselli-työryhmästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *