Miten Tarinakaruselli syntyi

Tarinakaruselli on syntynyt Humakin Hyvinvoinnin välitystoimisto -koulutuksessa, joka käynnistyi syksyllä 2015. 13.5.2016 vietetään koulutuksen kevätjuhlaa, jossa paitsi kootaan koulutuksessa, kolmella eri paikkakunnalla kehitettyjä tuotteita, luodaan katse tulevaisuuteen. Tarinakaruselli on Jyväskylässä kokoontuneen koulutusryhmän tuotoksia, luomus tiimiltä, johon kuuluvat sanataiteilija Nea Kukkonen, vanhustyön ammattilainen Minna Yli-Karjanmaa ja tuottaja Mervi Leivo. Tiimi syntyi ensimmäisellä tapaamisella, periaatteella, että joukkoon löytyy taiteilija-vanhustyön ammattilainen-tuottaja.

Koulutuksen tavoitteena oli synnyttää uusia, taidelähtöisiä tuotteita hyvinvointialoille. Kuinka tässä on onnistuttu, asettuu arvioitavaksi mm. tuotteiden kysynnän ja elinkaaren perusteella. Koulutuksessa on tarjoiltu palasia tuotekehittämisestä, esitelty markkinoilla olevia toimintamalleja ja tuotteita sekä kehitetty tiimin tuoteideaa.

Koulutuksen yhdistämän tiimin edistyttyä tuoteideassaan, sanataiteeseen pohjautuvassa vanhustyön menetelmässä, ideaa esiteltiin myös muille toimijoille. Pelillisyys tuotteessa lisääntyi merkittävästi, kun mukaan saatiin Mona Taponen. Huikealla tahdilla synnytettiin graafista ilmettä, kiitos Elina Penninkankaan.

Kevätjuhlan kynnyksellä olo on kuin ylioppilaalla tai koulunsa päättävällä, vaativa matka on kuljettu ja yhteishenkeä on koeteltu, mutta tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia ja maailma täynnä uusia seikkailuja. Tuote on vielä esikoulussa, kun oppilaat saavat päättötodistuksensa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *